Våra hundar

TIKAR

EE CH, SE UCH, RLD N Fjällfarmens Pralin
HD: C
ED: 0
Ögon: UA (12/10-20)
prcd-PRA: Fri (A)
Pompes: Fri (A)
Född: 2015-02-27
SE22686/2015

Pralin är vår busiga lilla tjej som är full av energi utomhus men en riktig nallemaja när vi kommer in till soffan. Hon är en väldigt påhittig tös och löser problem på sitt eget sätt! Denna lilla tjej är otroligt lättlärd och tävlar i rallylydnad. Sommaren 2017 klarade hon nybörjarklassen och fick sin första titel: RLD N. 

Det har även gått bra för Pralin i utställningsringen. Hon har 21st Excellent , 13st CK, 3st CERT i Sverige, 1st CERT i Estland och 1st CACIB (internationellt cert) i Estland. 

På My Dog 2016 vann hon juniorklassen med Excellent, CK och slutade sedan som 4:e bästa tik, endast 10 månader gammal! Detta toppade hon sedan i Borås 2016 där hon vann juniorklassen med Excellent, CK och sedan slutade som 3:e bästa tik utav 34st tikar! Pralin fick sedan sitt första CERT i juni 2017 på SKK's utställning i Norrköping. I augusti 2017 fick pralin sitt 2:a CERT i Sverige och reste även till Estland. Där erhöll hon både ett CERT och CACIB (ett internationellt cert). Efter Pralins första valpkull erhöll hon äntligen sitt tredje och sista CERT i juni år 2019 och blev därmed svensk och estnisk utställningschampion! 

Pralin är mamma till kennelns A, D, F och I-kull. Vi är oerhört tacksamma över att hon har gett oss dessa underbara valpar! Många uppfödare omplacerar en tik när de inte längre kan gå i avel men det har vi inte hjärta att göra. Hon kommer stanna kvar hemma och leva ett gott pensionärsliv tills hon vandrar över regnbågsbron. Vår älskade nallemaja! 

Om Pralin fick välja vad vi skulle göra en dag skulle hon spendera några timmar i skogen och sedan ligga på sin utkiksplats här hemma. Hon älskar att hålla koll på läget och är en fantastisk "flockledare" som tar hand om flocken och ser till att alla ungdomar sköter sig. 


Bernadett Nezkrotná Markýza 
"Saga"
HD: A/B
ED: 0
Ögon: UA (16/3-23)
prcd-PRA: Fri (A)
Pompes: Fri (A)
DM: Fri (A)
Född: 2017-11-15
SE21274/2018

Saga är kennelns tillskott från Tjeckien! Vi flög ner till Prag och hämtade henne i mars år 2018.

Ja hur i hela friden ska man beskriva Saga? De som har träffat henne förstår vad jag menar.. Jag har aldrig någonsin mött en finsk lapphund som Saga och jag är helt övertygad om att vi aldrig någonsin kommer att få en hund som Saga igen. Hon är den absolut gladaste hunden jag någonsin har träffat. Det spelar ingen roll att man är arg för att man har tagit henne på bar gärning med att tugga sönder våra nya skor. Hon står ändå där och viftar på hela rumpan (ja hon viftar inte bara på svansen utan på hela bakänden!) och man kan inte låta bli att börja skratta åt henne. Hon är full av glädje och energi och har ett hjärta av guld.  

Saga har haft en fin start inom utställning. Hon ställdes ut i juni 2018 och blev BIR-valp! Hon deltog även på Norrköping Nordic Dog Show i augusti 2018 där hon blev bästa junior! I juni 2019 debuterade hon i unghundsklass och vann sin klass och slutade som fjärde bästa tik! I augusti 2019 fick hon sitt första svenska CERT! Saga är mamma till kennelns E-kull och vår tjej Evie samt kennelns J-kull!

Uppdatering 2024: Nu är Saga 6år och har lugnat sig. Om Saga fick välja vad vi skulle göra en dag nu skulle hon helst äta, äta och äta! Haha! Hon är ett riktigt matvrak och hon anser att hon alltid får för lite mat!World's Wildest Elegant Evie

HD: C
ED: 0
Ögon: UA (7/2-22)
prcd-PRA: Fri (A)
Pompes: Fri (A)
DM: Fri (A)
Född: 2020-07-19
SE47876/2020

Evie är från vår E-kull och därmed dotter till vår Saga.

Hon är verkligen sin mamma upp i dagen! Evie har samma glädje och energi som Saga hade när hon var yngre. I hennes värld finns inga problem, bara glädje, bus och kärlek! Evie är utställd med excellent och är mamma till vår K-kull. 

Om Evie fick välja vad vi skulle göra en dag skulle hon nog ha väldigt svårt att välja mellan att busa med en leksak eller pussas! Jag tror dock att pussarna vinner! Evie har en specialitet som vi kallar "attackpussar". Man kan stå och titta rakt fram och vips hoppar Evie rakt upp utan att ta sats (jag är 170cm) och pussar mig i ansiktet. Hon älskar att pussas och kallas för "myrsloken" här hemma. Haha!
World's Wildest Hopeful Hailey 

HD: B/C
ED: 0
Ögon: UA 8/6-2023
prcd-PRA: Ej testad
Pompes: Fri (A)
Född: 2022-02-27

Hailey är från vår H-kull och är barnbarn till vår Pralin. Precis som Pralin så är även Hailey en oerhört snäll och okomplicerad tjej. Jag brukar säga att jag skulle kunna räcka över Haileys koppel till vem som helst och hon skulle bara följa med och finna sig i det. Om jag måste välja så är Hailey den snällaste hunden jag någonsin träffat, ibland är hon nästan lite för snäll för sitt eget bästa. Dom andra hundarna kan ta hennes leksak och hon bara finner sig i det som "jaja jag går väl och hämtar en ny leksak istället". Hon påminner lite om tjuren Ferdinand. 

Vi är så tacksamma att vi fick denna lilla tjej och att hon föddes på mormor Pralins födelsedag gör det hela ännu mer speciell. 

Om Hailey fick välja vad vi skulle göra en dag så skulle vi gosa! Oj vad vi skulle gosa! Hailey kan gosa hur länge som helst och kommer direkt och lägger sig i knät när man sitter på golvet (soffan kan bli lite varmt). Ibland när man bara går förbi henne kan hon "ramla omkull" och vända upp magen. Vi skrattar åt henne lika mycket varje gång hon gör så för vi förstår inte hur hon lyckas gå från stående till benen upp i luften på 1 sekund! Haha!Samerajerna's Quapaw "Qupi" 

HD: A
ED: 0
Ögon: UA 8/6-2023
prcd-PRA: Fri (A)
Pompes: Fri (A)
Född: 2022-03-21

Qupi kommer från våra vänner Lotta och Frida i Stockholm. Jag har aldrig träffat en så påhittig hund som Qupi och jag ser fram emot att träna och tävla med henne i framtiden!

Qupi debuterade i utställningsringen på My Dog 2022 endast 9 månader gammal. Hon vann juniorklassen av 12st juniortikar trots att hon var yngst av dom alla och slutade sedan som fjärde bästa tik av 84st anmälda finska lapphundar!! 

Om Qupi fick välja vad vi skulle göra en dag skulle hon nog vilja spendera halva dagen med att leka med sina kompisar Hailey och Ivy. Den andra halvan skulle hon spendera inne i soffan och bara gosa! Qupi har en fantastisk av- och påknapp. Antingen är det fullt ös eller så är hon en säck potatis! En perfekt kombination! Haha! 

World's Wildest Impressive Ivy
HD: A
ED: 0
Ögon:Ögonlyses hösten 2023
prcd-PRA: Fri genom arv 
Pompes: Fri genom arv 

Född: 2022-10-09

Ivy är från vår I-kull och det var Pralins sista kull. Vi är väldigt tacksamma över att vi fick denna fina dotter efter Pralin och Bentley. Ivy är en väldigt mysig tjej och älskar att gosa!

Om Ivy fick välja vad vi skulle göra en dag skulle hon nog välja en exakt likadan dag som Qupi! Hälften av dagen lek med Hailey och Qupi och andra halvan på soffan med bara massa gos! 


_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

HANAR


HtM I Nikkibell's Handsome Dustin

Född: 2011-03-12
Ej i avel pga. dåliga höfter

Dustin är en underbar kille med ett stort hjärta. Han är den klokaste hunden vi någonsin träffat och han läser sin matte och husse som en öppen bok. Han är en mycket påhittig kille och vi förvånas om och om igen hur smart han är.

Hans absoluta favoritsyssla är nosework och han jobbar snabbt och effektivt! Under hösten 2015 genomförde vi ett godkänt doftprov och kommer förhoppningsvis debutera i NW1 under år 2018! Under sommaren 2017 debuterade i Dustin i HtM och erhöll 3st kvalificerade resultat ruskigt fort och fick därmed sin första titel: HtM I! Det var hans första titel med definitivt inte hans sista!
Dustin är utställd några gånger med bl.a CERT, CACIB och reserv-CERT.

Dustin går tyvärr inte i avel pga. dåliga höfter men han stannar självklart hos oss på kenneln. Han förblir vår underbara lekfarbror då han fullkomligt älskar valpar.

Om Dustin fick välja vad vi skulle göra en dag så skulle han vilja träna nosework och busa med husse i trädgården!